Implantaat

Als uw huidige tanden en kiezen niet meer te redden zijn hoeft dat niet altijd te betekenen dat u over moet stappen op een regulier kunstgebit. In veel gevallen is het mogelijk om implantaten in de kaken te plaatsen waarop kronen, een brug of een volledig gebit kan worden bevestigd.

Een implantaat komt in de plaats van uw eigen wortel en is gemaakt van titanium. Het heeft de vorm van een schroef en kan zowel in de onder als in de bovenkaak worden geplaatst. Op de schroef wordt vervolgens de constructie bevestigd. Het grote voordeel is dat het kaakbot volledig gezond en intact blijft, in tegenstelling tot bij een regulier kunstgebit. Bij een regulier kunstgebit slinkt het kaakbot namelijk geleidelijk.

Bij het gebruik van implantaten komt de constructie zeer goed vast te zitten, waar een regulier gebit relatief makkelijk kan gaan schuiven of los gaan zitten. Mede hierdoor is een oplossing met implantaten nauwelijks te onderscheiden van uw eigen tanden en kiezen. Het grote voordeel is dat u hierdoor met veel zelfvertrouwen kunt eten en lachen alsof het uw eigen gebit is!

Implantaten die in uw kaak worden geplaatst gaan - mits goed verzorgd - een leven lang mee. Het volledige gebit dat op de implantaten wordt bevestigd is van de allerbeste kwaliteit. Zo heeft u jarenlang plezier van uw 'nieuwe' gebit.

Sinds 2002 hebben wij een zeer nauwe samenwerking met tandarts-implantoloog Jeroen Smit. Indien u indicatie heeft voor implantaten in de onder- en/of bovenkaak dan verzorgen wij de verwijzing naar de implantoloog. De implantoloog kan tijdens het eerste consult een machtiging aanvragen bij uw zorgverzekeraar. Als de goedkeuring binnen is dan zal de implantoloog afspraken met u inplannen voor het plaatsen van de implantaten. Na de eindcontrole om te zien of de implantaten goed zijn ingegroeid wordt u terug verwezen naar ons voor het vervaardigen van de constructie op de implantaten en de nieuwe prothese.

Klikgebit
Klikgebit

Voor meer informatie over praktijk Mondig klik hier.